Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!
Elke bewoner van zijn eigen huis wil zorgen voor het meest gezellige en economische microklimaat in huis. Goede muur- en dakisolatie is altijd de focus geweest, maar steeds meer huiseigenaren merken hiaten in de thermische isolatie van hun huizen op en vallen aan om hun huisvloeren te isoleren. Vloerisolatie brengt meer comfort, gezelligheid in huis en, belangrijker nog, helpt besparen. Met deze vloerisolatie!
We kunnen de koude vloer noemen als een van de belangrijkste problemen van houten huizen, die zelden wordt opgelost door tapijten die op de vloer worden gelegd.
De meest gebruikte en goedkope heaters zijn steenwol of piepschuim.
Het isoleren van de vloer helpt om het ideale binnenklimaat te behouden en dient als garantie tegen ongewenste problemen:
Polyurethaanschuim is een bijzonder innovatief en in toenemende mate gebruikt materiaal voor isolatie. Het wordt niet alleen gekenmerkt door het feit dat het thermische, waterdichte en geluidsisolerende functies combineert, maar is ook homogeen, dus het heeft geen extra afdichting nodig. Het materiaal van vloerisolatie heeft een uitstekende hechting aan de isolatielaag en de dichtheid zorgt voor weerstand tegen belastingen. Het is ook belangrijk op te merken dat, in vergelijking met dezelfde hoeveelheid andere materialen die in isolatie worden gebruikt, polyurethaan een veel hogere thermische isolatie zal bereiken. Wanneer u besluit om polyurethaan te gebruiken, wordt de vloer vaak direct van bovenaf gespoten, waardoor het binnendringen van koude lucht door de vloer wordt gestopt als deze niet volledig luchtdicht is.
Als we het echter niet hebben over een volledig nieuw huis waarvan de vloer bedekt is met houten planken of andere oude bekleding, raden we aan deze te slopen voordat u polyurethaan spuit. Bij het gebruik van dit materiaal voor vloerisolatie is het vooral belangrijk om erop te letten dat de isolatielaag op de muren er minimaal 10 - 15 cm op rust, waardoor de "koudebruggen" die vaak worden gevormd tijdens vloerisolatie worden vermeden.
Een andere optie voor vloerisolatie is steenwol. De isolatoren van steenwol hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, een lage thermische geleidbaarheid en een record lage hygroscopiciteit.
Steenwol neemt zeer weinig vocht op uit de lucht. Zo neemt steenwol bij 90% relatieve vochtigheid slechts 0,004% van het volume van het materiaal op. In de praktijk is dit absoluut onbeduidend. Het is ook voornamelijk geclassificeerd in klasse A1 (classificatie van ontvlambaarheid) omdat het niet brandt, geen dikke rook en ontvlambare deeltjes vormt.
Vloerisolatie met steenwol dient op een relatief gladde en droge ondergrond te gebeuren. Steenwolplaten passen zich perfect aan en vullen oneffenheden in het oppervlak op.De steenwolplaten zijn zo gevouwen dat ze zeer strak verlijmd zijn en de lange randen elkaar niet overlappen. Waterdichting wordt aangebracht op het gehele oppervlak, waarbij de zijkanten aan de randen blijven. Na het aanbrengen van de waterdichtingslaag kunt u een egalisatielaag van minimaal 40 millimeter dik aanbrengen en tot slot een vloerbedekking aanbrengen.
Isolatiematerialen worden niet alleen gebruikt om de optimale temperatuur te handhaven, maar ook voor geluidsisolatie. Een goede vloerisoaltie in huis geeft de eigenaren een heerlijke sfeer waarin gezelligheid en comfort de boventoon voeren.
Meer handleidingen over woningisolatie:
Isolatie van muren.
Hoe een dak isoleren.
Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!