Houten overkappingen

Open filters

Ararat
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 185 

Ararat

28 m²
Waardering 0 uit 5
Etna
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 189 

Etna

22.9 m²
Waardering 0 uit 5
Everest
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
6 298 

Everest

40.8 m²
Waardering 0 uit 5
Fuji
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 191 

Fuji

13.1 m²
Waardering 0 uit 5
Kilimanjaro
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 241 

Kilimanjaro

37.51 m²
Waardering 0 uit 5
Sinai
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 205 

Sinai

24 m²
Waardering 0 uit 5
illustration

Het model van uw wens nog niet gevonden?

Ontwerp uw maatwerk

Ben je op zoek om een nieuwe overkapping voor in de tuin te kopen? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment houten overkappingen. Een overkapping kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zit je bijvoorbeeld graag in de achtertuin en wil je dat graag blijven doen ongeacht de weersomstandigheden? Dan is een houten overkapping de perfecte oplossing voor jou. Ook al het regent kan je lekker buiten blijven zitten onder de overkapping. Wil je een plekje waar je de auto iedere dag weer droog kan parkeren en beschermen tegen alle weersinvloeden? Dan is een houten overkapping op de oprit de perfecte oplossing voor jou. Zo staat de auto altijd droog en beschermd.

Bij Maestro Tuinhuizen heb je de keuze uit verschillende overkappingen in allerlei soorten, maten en stijlen. Zo vind je in ons online assortiment overkappingen met een zadeldak, maar ook met een plat dak of lessenaarsdak. Al onze houten overkappingen zijn gemaakt van Scandinavisch grenen- en vurenhout. Met de juiste behandeling van het hout ben je verzekerd van een lange levensduur en kan je extra lang genieten van de overkapping.

Verschillende soorten houten overkappingen

Houten overkappingen verschillen enorm van elkaar, in uitstraling maar ook in functionaliteit. Als je op zoek bent naar een overkapping met een moderne uitstraling, bekijk dan de overkappingen met een plat dak of een lessenaarsdak. Ben je toch meer op zoek naar een klassieke uitstraling? Kijk dan eens naar de houten overkappingen met een zadeldak.

Wanneer je de overweging maakt om een houten overkapping aan te schaffen is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de tuin. Denk daarnaast ook aan de afmeting van de auto of de meubels die je onder de overkapping wilt plaatsen. Je zult zien dat een simpele tuinmeubel set in sommige gevallen al meer ruimte dan een auto in beslag kan nemen. Zorg er daarom voor dat je zeker bent van de afmetingen die je nodig hebt onder de houten overkapping.

Goedkope houten overkapping van goede kwaliteit

De houten overkappingen in ons online assortiment worden intern bij Maestro Tuinhuizen ontworpen. Wij verkopen onze producten actief in 10 verschillende landen in Europa en beschikken over meerdere productie faciliteiten. Wij hebben hierdoor de mogelijkheid om ons hout in grote hoeveelheden in te kopen. Zo houden wij de prijzen laag zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Voor de ontwikkeling van onze houten overkappingen maken wij gebruik van Scandinavisch grenen- en vurenhout. Deze houtsoort is erg stevig en flexibel en is daarmee ideaal voor het bouwen van overkappingen en andere objecten. Grenen- en vurenhout groeit zowel in Midden-Europa als in Noord-Europa. Echter zijn de twee soorten niet aan elkaar gelijk. Doordat de bomen in Scandinavië langzamer groeien dan in Midden-Europa, komen de jaarringen van de bomen dichterbij elkaar te staan. Het gevolg hiervan is dat het Scandinavische hout vele malen sterker is dan zijn soortgenoot uit Midden-Europa. Elke bestelling wordt nog eens grondig geïnspecteerd voordat deze ons magazijn verlaat en naar de klant wordt verzonden. Zo zijn al onze klanten verzekerd van een houten overkapping van top kwaliteit.

Een houten overkapping aanpassen of op maat laten maken?

Heb je in ons assortiment een houten overkapping gevonden die je mooi vindt maar zou je toch graag iets aan willen laten aanpassen? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het dak te laten verhogen als je er een hoge auto onder wilt plaatsen. Of misschien wil je de houten overkapping laten verlengen zodat er voldoende ruimte is om er twee auto’s onder te plaatsen? Zo is er van alles mogelijk. Neem hiervoor contact op met onze maatwerk specialisten en zij zullen je precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

Heb je toch niet het model overkapping gevonden waar je naar op zoek was? Het is mogelijk om in samenwerking met onze maatwerk specialisten je eigen houten overkapping te ontwerpen. Zo heb je de mogelijkheid om een overkapping aan te schaffen die exact voldoet aan jouw eisen. Neem hiervoor contact op met onze maatwerk specialisten.

Een houten overkapping zelf bouwen of laten bouwen

Onze houten overkapping zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. De kleinere en simpele modellen in ons assortiment zijn vrij makkelijk om zelf in elkaar te zetten. Alle houten overkappingen worden standaard geleverd met een duidelijke handleiding. Hierdoor is het voor iedereen met enige doe het zelf ervaring vrij makkelijk om de overkapping zelf te bouwen.

De grotere modellen houten overkappingen, of de modellen met een zadeldak, kunnen iets lastiger zijn om zelf te bouwen. Vooral voor degenen die niet zoveel ervaring hebben met het bouwen van overkappingen. In dat geval raden we je aan om gebruik te maken van onze professionele montage service. Voor een kleine meerprijs komt ons montage team bij jou op locatie je nieuwe houten overkapping in elkaar zetten. Je kan ook direct gebruik maken van de extra opties die ons montage team kan uitvoeren zoals het behandelen van het hout. Overleg dit altijd van tevoren met ons zodat wij ervoor kunnen zorgen dat het montage team het juiste materiaal bij zich heeft.

Behandeling voor houten overkappingen

Als je een houten overkapping hebt aangeschaft is het belangrijk om deze goed te behandelen. Met onze overkappingen gemaakt van grenen- en vurenhout ben je verzekerd van een top kwaliteit overkapping. Echter is deze houtsoort wel gevoelig voor houtrot en schimmelvorming. Het is daarom belangrijk dat je je overkapping goed behandeld. Een populaire behandeling voor houten overkappingen is door het hout te impregneren. Door je houten overkapping te impregneren breng je een beschermende laag aan voorkomt die voorkomt dat water zich kan ophopen in het hout en schimmels zich moeilijker kunnen hechten. Door te impregneren behoud je ook de natuurlijke uitstraling van het hout.

Andere opties voor het beschermen van een houten overkapping zijn beitsen of lakken. Door het hout te beitsen breng je een beschermende laag aan en blijft de natuurlijke structuur van het hout goed zichtbaar. Beitsen zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten dus je kan de overkapping wel een nieuwe uitstraling meegeven. Wil je liever je houten overkapping een compleet nieuwe stijl en een andere kleur geven? Dan is lakken de beste optie. Lakken zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Zo kan je je overkapping elke stijl geven die je wilt en tegelijk een optimale bescherming bieden.

Een houten overkapping kopen bij Maestro Tuinhuizen

Maestro Tuinhuizen heeft een uitgebreide historie in het ontwerpen en ontwikkelen van houten overkappingen. Wij zijn inmiddels actief in 10 verschillende in Europa. Wij beschikken over meerdere productie locaties waar onze producten ontworpen en ontwikkeld worden. Wil je graag meer informatie over onze houten overkappingen of heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan iedere dag weer klaar om je van het beste advies te voorzien.

Terug naar boven

Aanvraagformulier

Vul uw vragen in. We zullen snel reageren.

×

Op dit moment belt u buiten onze werktijden

Toets uw telefoonnumer in en kies een moment dat het schikt
Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
AVG richtlijnen
×

Ontvang vrijblijvend informatie

Details van uw project Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
Contactinformatie
AVG richtlijnen
×

×