Houten garages

Open filters

Basalt_front NL
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
11 286 

Basalt

53.97 m², 1 room
Waardering 0 uit 5
Garage Lugano
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
8 041 

Lugano

36 m², 2 rooms
Waardering 0 uit 5
Garage Maracaibo
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 609 

Maracaibo

21.33 m², 1 room
Waardering 0 uit 5
Garage Namak
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
8 839 

Namak

37.64 m², 1 room
Waardering 0 uit 5
Garage Negratin
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 619 

Negratin

21.28 m², 1 room
Waardering 0 uit 5
Garage Skadar
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
5 964 

Skadar

30.17 m², 1 room
Waardering 0 uit 5
illustration

Het model van uw wens nog niet gevonden?

Ontwerp uw maatwerk

Ben je van plan om een nieuwe houten garage te kopen? Dan zit je bij Maestro Tuinhuizen helemaal goed. Wij zijn de online specialist in het aanbieden van houten garages. In ons online assortiment vind je een divers aanbod aan houten garages. Zo bieden we enkele houten garages, maar ook de dubbele variant. Een aantal van onze garages beschikken ook over een carport of een afdakje waar je de fiets onder kan plaatsen.

Een houten garage is de ideale oplossing als je niet genoeg ruimte hebt in huis. Je kan er dus niet alleen je auto in parkeren maar kan je er ook een opslag van maken voor gereedschap, fietsen of bijvoorbeeld tuinmeubels. De houten garages die wij aanbieden zijn niet alleen praktisch maar ook een stijlvolle toevoeging aan je huis.

Soort houten garage

Voordat je een nieuwe houten garage aanschaft is het belangrijk om goed na te denken over een aantal zaken. Als eerste hoe groot moet de garage worden? Bedenk voor jezelf wat je precies in de garage wilt opslaan. Komt er alleen een auto in te staan of misschien wel twee? Wil je nog ruimte overhouden om de fietsen neer te kunnen zetten of in de winter het tuinmeubilair te kunnen bewaren? Pas als je dit allemaal bepaald hebt kun je een keuze maken welke soort garage het best geschikt is voor jou. Let ook goed op de locaties van de deuren en zijdeuren. Als de deuren niet goed geplaatst zijn loop je het risico dat je iedere keer de auto eruit moet rijden voordat je ergens bij kan.

Wanddikte houten garage

Onze houten garages worden standaard geleverd met een wanddikte van 34 cm. Voor het standaard gebruik van de garage is deze wanddikte prima. Echter biedt het hout in deze dikte weinig isolatie en kun je er geen zware dingen aan ophangen. Houdt hier rekening mee met het uitkiezen van je houten garage. Het is namelijk voor al onze houten garages ook mogelijk om de keuze te maken voor dikkere wanden. Als je bijvoorbeeld veel spullen of een aantal hele zware dingen wilt ophangen aan de muur is het aan te raden om voor de dikkere wanden te kiezen. Zorg er daarnaast voor dat je je garage goed ventileert, dit verlengt de levensduur van het hout.

In tegenstelling tot onze tuinhuizen, chalets en blokhutten worden er bij de houten garages geen vloeren bij geleverd. Er komen zware objecten en voertuigen zoals auto’s in de garage te staan en een houten vloer is daar niet voor geschikt. Zorg er daarom dus voor dat voordat de houten garage geplaatst wordt, de vloer verstevigd is hebt met gewapend beton. Zo voorkom je dat de ondergrond van de garage kan gaan verzakken.

Goedkope houten garages van top kwaliteit

Onze houten garages worden intern ontworpen bij Maestro Tuinhuizen. Wij ondertussen actief in 10 landen in Europa en hebben de beschikking over meerdere fabrieken waar onze producten gefabriceerd worden. Hierdoor hebben wij de mogelijkheid om ons hout in grote hoeveelheden in te kopen. Zo kunnen wij de prijzen zo laag mogelijk houden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Voor onze houten garages maken wij gebruik van Noord-Europeaans vuren- en grenenhout. Deze houtsoort staat bekend om de stevigheid en is daarom uitermate geschikt voor het bouwen van houten garages. Voordat een bestelling ons magazijn verlaat wordt het gehele pakket nog eens grondig nagekeken. Zo kunnen wij iedere klant verzekeren van een houten garage van top kwaliteit.

Houten garage aanpassen of op maat laten maken?

Heb je in ons online assortiment een geschikte houten garage gevonden maar zou je toch nog graag iets laten aanpassen? Dit is geen probleem. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra zijdeur te laten plaatsen, of misschien wil je er een extra of groter raam in plaatsen zodat er meer natuurlijk licht naar binnen schijnt. Vrijwel alles is mogelijk. Neem gerust eens contact op met onze maatwerk experts. Zij zullen je verder helpen met de aanpassingen van jouw houten garage.

Heb je toch niet precies het model gevonden waar je naar op zoek was? In samenwerking met onze maatwerk experts is het mogelijk om je eigen houten garage te ontwerpen die exact aan jouw eisen voldoet. Zo heb je zelf de touwtjes in handen en de volledige vrijheid om je eigen garage te maken.

Een houten garage bouwen of laten bouwen?

Onze houten garages zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten. De kleine modellen in ons assortiment zijn vrij simpel om zelf in elkaar te zetten. Alle houten garages worden standaard met een handleiding geleverd en voor iedereen met enige klus ervaring zijn ze prima zelf te bouwen.

De grote dubbele garages of de garages met carport kunnen soms iets lastiger zijn om zelf te bouwen. Vooral als je weinig ervaring hebt met het bouwen van dergelijke constructies. Daarom raden wij in dat geval aan om gebruik te maken van onze montage service. Voor een bescheiden meerprijs komt een team van montage specialisten bij jou op locatie je nieuwe houten garage in elkaar zetten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van extra diensten van het montage team. Zo kunnen ze bijvoorbeeld direct het hout behandelen of een kleine aanpassing in de garage maken. Dit dient altijd van tevoren overlegd te worden.

Behandeling voor houten garages

Als je een houten garage hebt gekocht is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Omdat onze garages gemaakt zijn van vuren- en grenenhout weet je zeker dat je een kwaliteit garage hebt aangeschaft. Alleen is deze houtsoort wel gevoelig voor houtrot en schimmelvorming. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je je garage goed behandeld. Eén van de meest gebruikte behandelingen voor het beschermen van hout is impregneren. Als je het hout impregneert breng je een goede beschermende laag aan terwijl het hout zijn natuurlijk uitstraling behoudt. Het hout is hierdoor beschermd en schimmels kunnen zich daardoor moeilijk hechten.

Andere mogelijkheden voor het beschermen van je houten garage zijn lakken en beitsen. Lakken wordt meestal gedaan als je je houten garage een compleet nieuwe kleur wilt geven. Zo kan je je garage in elke kleur lakken die je wilt en hem daarmee met het huis of de omgeving laten matchen. Wil je liever de natuurlijk uitstraling van het hout behouden? Dan is beitsen de beste optie. Door je houten garage te beitsen kan je het hout een nieuwe tint meegeven zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat. De houtstructuur blijft perfect zichtbaar onder een beits en het hout is optimaal beschermt.

Een houten garage kopen bij Maestro Tuinhuizen

Wij hebben een rijke geschiedenis in het ontwerpen en ontwikkelen van houten garages en andere objecten. Ondertussen zijn wij actief in 10 verschillende landen in Europa en beschikken we over meerdere fabriekslocaties. Als dit de eerste keer is dat je een houten garage aanschaft heb je vast een hoop vragen. Neem daarom gerust contact me ons op. Onze specialisten staan elke dag weer klaar om je van het beste advies te voorzien.

Terug naar boven

Aanvraagformulier

Vul uw vragen in. We zullen snel reageren.

×

Op dit moment belt u buiten onze werktijden

Toets uw telefoonnumer in en kies een moment dat het schikt
Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
AVG richtlijnen
×

Ontvang vrijblijvend informatie

Details van uw project Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
Contactinformatie
AVG richtlijnen
×

×