Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!
De meeste tuinhuizen zijn bij aankoop standaard nog niet voorzien van isolatiemateriaal. Het is echter wel altijd aan te raden om een tuinhuis te isoleren. Hier kan je het beste al voor de bouw van het tuinhuis een beslissing over maken. Zo kan je namelijk de vloer alvast isoleren voordat je de wanden opbouwt. Daarnaast is een het stuk makkelijker om een tuinhuis te isoleren voordat deze gebouwd dan erna. Door het tuinhuis goed te isoleren ben je er zeker van dat deze een stuk langer mee zal gaan. Het grootste gevaar voor je tuinhuis is vocht. Vocht is een ideale verzamel locatie voor schimmels en zwammen. Deze tasten niet alleen het hout aan, maar ook een eventueel betonnen fundering of metalen onderdelen lijden hier ook onder.
Wil je een bestaand tuinhuis isoleren? Dan kan je eigenlijk alleen maar bovenaf isoleren. Het is dan aan te raden om isolerende platen tussen de bodem en de vloer aan te brengen. Let er alleen bij het aanbrengen wel op dat er geen vocht bij het isolatiemateriaal kan komen. Als dit wel het geval is dan krijg je alsnog last van schimmelvorming en rot en kan je weer van voor af aan beginnen.
Vaak vind je in de meeste tuinhuizen dat je verticale balken van de wanden op gemiddeld zo’n 60 cm uit elkaar geplaatst zijn. Met deze afmeting past daar precies een isolatieplaat tussen. Het is hier vaak niet nodig om voor de premium isolatie platen te kiezen. Een standaard isolatieplaat heeft voldoende isolatie eigenschappen. Zo’n standaard plaat is gemiddeld zo’n 14 cm dik en dit is een prima dikte om een vorstvrij tuinhuis te creëren.
Een tuinhuis isoleren kan zowel vanaf de binnenkant als de buitenkant gedaan worden. In het geval dat je een tuinhuis hebt dat al een aantal jaar staat is het soms aan te raden om de isolatie vanaf de buitenkant te doen. Als de wanden al gedeeltelijk aangetast zijn dan kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld glaswol aan de buitenkant aan te brengen en vervolgens met nieuw hout het geheel weer af te werken. Op deze manier verlies je geen ruimte aan de binnenkant en ziet het tuinhuis er gelijk weer als nieuw uit.
Het isoleren van het dak van het tuinhuis is niet heel verschillend ten opzichte van de wanden. Als je vanaf de binnenkant gaat isoleren pak je daarom meteen het dak mee als je de wanden doet. Ook hier kan je prima gebruik maken van glaswol. Dit werkt makkelijk omdat het in alle vormen en maten gesneden kan worden. Daarnaast is het niet al te duur en isoleert het uitstekend. Vervolgens werk je de binnenkant van het geïsoleerde tuinhuis af met bijvoorbeeld gipsplaten of multiplex. Gisplaten zijn hier wellicht de iets goedkopere optie maar zijn daarentegen wel een stuk zwakker dan multiplex. Ben je van plan om zware dingen op te hangen? Kies dan liever voor een multiplex afwerking.
Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!