Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!
Hoewel de meeste houten huisjes tegenwoordig weinig verschillen van huizen waar het hele jaar door kan worden gewoond, wordt de kwestie van het isoleren van een houten huis nog steeds vrij vaak besproken. Als we bij een woonhuis overwegen welke isolatiemethode we moeten kiezen bij het bouwen van een houten tuinhuis, dan vragen we ons allereerst af of het de moeite waard is om in dit proces te investeren.
Het dak is het deel van het gebouw dat het pand beschermt tegen invloeden van buitenaf: regen, hitte, kou, regen en zorgt voor een gezellig microklimaat in het gebouw. De externe invloeden waartegen het pand wordt beschermd, hebben echter een aanzienlijke invloed op de toestand van het dak. Het dak ondergaat een ernstige klimaatverandering, die de structurele delen aantast. Een onbeheerd of lekkend dak veroorzaakt vaak het grootste warmteverlies - naarmate de warme lucht in het gebouw stijgt, gaat maar liefst 30% en meer van de warmte-energie verloren via een slecht onderhouden dak. Naast de warmte wordt het gebouw ook verlaten door de gezelligheid en het comfort van de bewoners. Daarom is het erg belangrijk om een betrouwbare manier te vinden om de lekkage van warme lucht door het dak en zijn constructies te stoppen en om het dak van het gebouw goed te isoleren.
Volgens de gangbare praktijk heeft dakisolatie meestal alleen zin als de tweede verdieping van het huis als woonruimte wordt gebruikt. Als het dak als een eenvoudige zolder wordt gebruikt, is het raadzaam om niet op het dak te letten, maar op de isolatie van plafondplafonds. Wanneer warme lucht naar boven stijgt, is het vooral belangrijk dat het plafond luchtdicht is en geen scheurtjes bevat waardoor warmte naar buiten kan komen
Het meest gebruikte isolatiemateriaal is minerale wol. Door minerale wol te gebruiken om houten huizen te isoleren, verminderen consumenten het energieverbruik in gebouwen en door isolatiematerialen te kiezen die voldoen aan ecologische en duurzame ontwikkelingsnormen, hebben ze een dubbel voordeel voor het milieu, omdat ze minder energie verbruiken en geen schadelijke stoffen gebruiken.
De groep minerale wol omvat zowel glasmineraalwol als steenwol. Het belangrijkste verschil tussen deze producten is de grondstoffen en de productietechnologie.
Bij Timber Cabins gebruiken we steenwol voor dakisolatie, omdat we vinden dat dit de meest geschikte optie is voor houten constructies.
Een ander populair materiaal voor dakisolatie is polyurethaanschuim, waarvan de prijs afhangt van de dichtheid van dit materiaal. Als u isolatie van een hogere kwaliteit overweegt, raden we u aan om schuimplaten met een gefreesde rand te gebruiken. Ze hebben een bijzonder uitstekende voeg en dragen daarom bij aan de thermische isolatie.
De isolatie van het plafond verschilt niet van de isolatie van de vloer. Het enige verschil is dat vloerplanken worden gebruikt om het huis te bedekken in plaats van de boomstammen. Gekozen warmte-isolator wordt tussen de plafondbalken geplaatst en omgeven door een stoombodem en een hydro-isolator van bovenaf. De structuur wordt later bedekt met planken en een gipsplaat erop bevestigd die de basis zal vormen voor de tweede verdieping.
Daar moet je zeker niet op besparen. Het dak dient in bijzonder moeilijke omstandigheden; het wordt beïnvloed door regen, sneeuw, regen en temperatuurveranderingen, dus denk bij het kiezen van een isolatiemateriaal eerst aan de kwaliteit en dan aan de kosten.
Wij bieden opties voor tin, pannen en bitumineuze dakbedekking. De geselecteerde dakbedekking heeft geen invloed op het dakisolatieproces, behalve een klein verschil in de laatste stappen van het bevestigen van de bedekking.
Er is geen wezenlijk verschil in het isoleren van een hellend dak - of we nu het dak zelf of het plafond isoleren. De minimaal vereiste warmte-isolatiedikte voor het plafond is hetzelfde als voor de helling. In de isolatiestructuur van het plafond, hetzelfde als in de helling, wordt deze tussen de houten constructies geplaatst.
Kortom - we vormen alle benodigde lagen, films en luchtspleten zodat de steenwol kan ademen en er geen vocht ophoopt.
Gerelateerde artikelen:
Hoe houten huismuren te isoleren.
Zo isoleer je je houten cottagevloer.
Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!
Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.
Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!