Priëlen

Elbrus
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
4 834 

Elbrus

26.8 m²
Waardering 0 uit 5
illustration

Het model van uw wens nog niet gevonden?

Ontwerp uw maatwerk

Als je op zoek bent om een prieel voor in de tuin te kopen, neem dan eens een kijkje in ons online assortiment prielen. Wij bieden een uitgebreid en divers aanbod aan tuin paviljoenen. Maak jouw tuin compleet met één van onze tuin prielen. In ons assortiment vind je verschillende modellen in alle soorten en maten. Van kleine vierkanten prielen waar je een fijne zithoek onder kan maken tot enorme langwerpige prielen die groot genoeg zijn om met grote groepen mensen onder te zitten.

Prielen komen in veel verschillende modellen en stijlen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat een prieel goed bij de uitstraling van het huis en de tuin past. Zo vind je bijvoorbeeld hele moderne tuin prielen, met vier hoekpalen en een plat dak. Deze prielen zijn vaak vierkant of rechthoekig. Echter voor sommige tuinen zijn klassieke prielen beter geschikt. Een klassiek prieel heeft vaak een puntdak zoals een piramidedak. Ook komen klassieke prielen vaak in andere vormen zoals een rond model.

Waarvoor gebruik je een prieel?

Een prieel wordt gebruikt als een locatie voor rust en ontspanning in de achtertuin. Zo maken de meeste mensen er een kleine zithoek onder waar ze op warme zomeravonden heerlijk kunnen nagenieten. Het creëert een soort van vakantiegevoel in je eigen tuin. Met een prieel heb je de mogelijkheid om kleine feestjes te geven of gewoon lekker te ontspannen in de tuin.

Een prieel wordt op een vaste plek in de tuin geplaatst. Hier worden vaak tuinmeubels onder geplaatst en daarmee wordt dit de vaste plek om in de tuin te zitten. Het is fijn om een vaste plek in de tuin te hebben waar je kunt ontspannen, in plaats van constant met meubels te moeten schuiven om weer in de schaduw te kunnen zitten. Zet ’s avonds lekker de barbecue erbij en je hebt een heerlijk plekje om lekker te eten.

Goedkope prielen van goede kwaliteit

De houten prielen die je in ons online assortiment kunt vinden zijn allemaal intern ontworpen bij Maestro Tuinhuizen. Onze prielen worden ondertussen in 10 verschillende in Europa verkocht en gemaakt in één van onze fabrieken. Omdat wij in zoveel landen actief zijn en over meerdere productie locaties beschikken hebben wij de mogelijkheid om ons hout in grote hoeveelheden in te kopen. Op deze manier kunnen wij de prijzen van onze producten zo laag mogelijk houden zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat.

Voor het ontwikkelen van onze prielen maken wij gebruik van Scandinavisch vuren- en grenenhout. Deze houtsoort is erg sterk en flexibel en daarom uitstekend voor het bouwen van houten constructies zoals prielen. Vuren- en grenenhout groeit van oorsprong zowel in Midden-Europa als in Noord-Europa. Echter zijn de twee houtsoorten niet gelijk aan elkaar. Omdat het in Scandinavië zo koud is groeien de bomen daar langzamer. Dit resulteert in het feit dat de jaarringen van de bomen daar dichterbij elkaar komen te staan en het hout daarmee veel sterker is. Om deze reden importeren wij al ons hout vanuit Zweden en Finland. Voordat dat een bestelling ons magazijn verlaat wordt deze nog eens grondig geïnspecteerd. Zo zijn al onze klanten altijd verzekerd van topkwaliteit.

Een prieel laten aanpassen of op maat laten maken?

Heb je een mooi prieel in ons assortiment gevonden maar zou je er toch nog graag iets aan laten aanpassen? Dit is geen probleem. Zo kan je bijvoorbeeld de keuze maken om het model dat je mooi vindt iets langer of juist iets hoger te maken. In sommige gevallen is het ook mogelijk om er een zijwand in te laten plaatsen. Als dit iets is dat je graag wilt, neem dan contact op met onze maatwerk adviseurs. Zij zullen je precies uitleggen wat de mogelijkheden en de eventuele kosten zijn.

Heb je uiteindelijk niet exact het model kunnen vinden waar je naar op zoek was? Wees gerust. In samenwerking met onze maatwerk specialisten is het mogelijk om je eigen prieel van A tot Z te ontwerpen. Zo heb je de optie om een prieel te ontwerpen die precies voldoet aan jouw voorwaarden.

Een houten prieel zelf bouwen of laten bouwen?

In ons assortiment vind je prielen in allerlei verschillende soorten en maten. De kleinste en simpele modellen in ons assortiment zijn voor de meeste mensen vrij simpel om zelf te bouwen. Enige doe het zelf ervaring is wel aanbevolen. Al onze producten worden standaard geleverd met een duidelijke handleiding.

Wil je liever dat het in één keer goed gedaan en dat je er zelf geen omkijken naar hebt? Maak in dat geval gebruik van onze professionele montage service. Voor een bescheiden meerprijs komen onze montage medewerkers bij jou op locatie jouw tuin prieel in elkaar zetten. Als je graag wilt dat onze medewerkers ook direct de behandeling van het hout doen, is dat ook mogelijk. Overleg dit altijd even van tevoren met ons.

Behandeling voor een houten tuin prieel

Als je een houten tuin prieel hebt aangeschaft is het belangrijk dat je deze goed onderhoudt. Omdat al onze producten van Scandinavisch vuren- en grenenhout zijn gemaakt ben je verzekerd van goede kwaliteit. Echter is deze houtsoort wel gevoelig voor houtrot en schimmelvorming. Daarom is het belangrijk om een goede bescherming laag aan te brengen op het hout. Een populaire behandeling is door het hout te impregneren. Door het hout te impregneren breng je een beschermende laag aan waardoor schimmels zich moeilijker kunnen hechten. Ook behoud je tegelijk de natuurlijke uitstraling van het hout.

Twee andere opties voor beschermen van je houten prieel zijn door het te lakken of te beitsen. Lakken wordt vaak gedaan als je je prieel een compleet nieuwe uitstraling wilt geven. Aangezien lakken in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar zijn is het mogelijk om je prieel compleet in je eigen stijl te maken. Wil je liever de natuurlijke uitstraling van het hout behouden. Dan is beitsen de betere optie. Beitsen zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten. Hierdoor is het alsnog mogelijk om voor een deel je eigen stijl toe te voegen. Echter met beits blijft de natuurlijke structuur van het hout goed zichtbaar. Beide methodes bieden een uitstekende bescherming voor je houten prieel.

Prielen van Maestro Tuinhuizen

Kijk eens rond in ons online assortiment van tuin prielen. Bovenaan de pagina heb je mogelijkheid om te filteren op oppervlakte en prijs. De meeste prielen en andere producten die wij aanbieden zijn standaard bij ons op voorraad. Hierdoor is het mogelijk om een product na bestelling direct uit te leveren. Alleen als er sprake is van maatwerk zal het iets langer duren voordat je je product ontvangt. Iedereen die voor de eerste keer een tuin prieel koopt, heeft waarschijnlijk een aantal vragen over de mogelijkheden en toepassingen. Neem voor al je vragen contact op met onze servicemedewerkers. Zij kunnen je van advies voorzien en al je vragen beantwoorden. Ook voor vragen over maatwerk kun je bij onze klantenservice terecht.

Terug naar boven

Aanvraagformulier

Vul uw vragen in. We zullen snel reageren.

×

Op dit moment belt u buiten onze werktijden

Toets uw telefoonnumer in en kies een moment dat het schikt
Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
AVG richtlijnen
×

Ontvang vrijblijvend informatie

Details van uw project Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
Contactinformatie
AVG richtlijnen
×

×