Snelle service
Topkwaliteit
Evaluatie van de klant
4.0
Flexibele facturering
Vind ons

Groene energie

Hoe u uw blokhut van stroom kunt voorzien - het beste type groene energie

Lukt het niet om gas of elektriciteit op uw perceel aan te brengen of wilt u groener gaan wonen? We helpen je bij het bekijken van de belangrijkste opties om je huis van stroom te voorzien.

Misschien ben je van plan om alleen gas en water te gebruiken, of misschien wil je ook je eigen groene energie opwekken. Als u het eenvoudig wilt houden, bieden een eenvoudig wateropvangsysteem en brandhout alles wat u nodig heeft om de ruimte warm te houden en uw eten op te warmen.

Veel mensen kiezen nu echter voor meer geavanceerde opstellingen voor hun off-grid-huizen, waardoor u op dezelfde manier kunt leven als wanneer u op het net bent aangesloten, maar zonder de rekeningen.

Hernieuwbare energiemethoden zijn de meest populaire manier om een ​​huis zonder elektriciteitsnet van stroom te voorzien, dus laten we eens kijken naar de beste alternatieven voor het produceren van uw eigen stroom in een blokhut.

1. Zonne energie

Zonne-energie is de snelst groeiende hernieuwbare groene energie bron en een geweldige optie als het gaat om het opwekken van elektriciteit voor een off-grid eigendom.
Door de energie van de zon te benutten, kunnen zonnepanelen veel energie leveren die kan worden opgeslagen in batterijen en omgezet in elektriciteit voor gebruik in uw huis.
U kunt zonnepanelen voor elektriciteit combineren met andere duurzame technologieën voor ruimteverwarming, zoals warmtepompen en windturbines. Deze technologieën werken goed met elkaar samen, aangezien zonnepanelen kunnen worden opgesteld om bijvoorbeeld een warmtepomp van stroom te voorzien, of meerdere van deze systemen kunnen worden gevoed in een warmteaccumulator.

Voordelen van zonne-energie:

 • Hernieuwbare energiebron
 • Vermindert rekeningen
 • Weinig onderhoudskosten
 • Ontvang in sommige gevallen vergoedingen voor extra energie die u opwekt

Nadelen van zonne-energie:

 • Panelen hebben direct zonlicht nodig

Lees hier meer over de beste mini-zonnepanelen en -kits: https://tinyhousehugeideas.com/solar-panel-kits/

groene energie

2. Windturbine

Of u nu in een landelijk gebied woont en geen toegang hebt tot een elektriciteitsnet of in een buitenwijk woont en uw energierekening wilt verlagen, windturbines voor thuis zijn een geweldige oplossing voor groene energie. Hoewel zonne-energie over het algemeen de meest milieuvriendelijke optie is, is windenergie een geweldige oplossing voor mensen die in gebieden met betrouwbare windsnelheden wonen. Het enige dat nodig is, is een beetje knowhow, wat land en een hoogspanningsbatterijbank. Voor ongeveer 700 euro koopt u een middenklasse windturbine voor thuis die comfortabel aan uw behoeften kan voldoen.

Voordelen van windturbines:

 •  Schone hernieuwbare energiebron
 •  Lage onderhouds- en bedrijfskosten
 • Bewaar elektriciteit voor een rustige dag
 • Goed gebruik van landruimte

Nadelen van windturbines:

 • Vereist wind om te rennen
 • Kan luidruchtig en esthetisch onaantrekkelijk zijn

groene energie

3. Micro-Hydro-elektriciteit

Of het nu uit een kleine stroom of een grotere rivier komt, kleine of micro-waterkrachtsystemen, ook wel waterkracht- of waterkrachtsystemen genoemd, kunnen voldoende elektriciteit produceren voor alle elektrische apparaten en verlichting in het gemiddelde huis.

Als je stromend water in de buurt van je huis hebt, is het misschien de moeite waard om te kijken naar microwaterkracht.

Deze opstelling heeft een turbine, een pomp of een waterrad nodig om de energie van stromend water om te zetten in groene energie en vervolgens in elektriciteit.

Voordelen van Micro-Hydro-elektriciteit:

 •  Kostenbesparend - Een hydrosysteem kan meer elektriciteit opwekken dan u nodig heeft om uw elektrische apparaten van stroom te voorzien en uw huis te verlichten - u kunt het overschot dus gebruiken om uw huis en warm water te verwarmen.
 • Efficiënt en betrouwbaar - kan 24 uur per dag opwekken, waarbij vaak alle elektriciteit wordt opgewekt die u nodig heeft en meer.
 • Je hebt maar een kleine stroom water nodig om elektriciteit op te wekken
 • U verkleint uw ecologische voetafdruk

Nadelen van Micro-Hydro-elektriciteit:

 • U moet op uw land aan zeer specifieke voorwaarden voldoen
 • De hoeveelheid opgewekte energie fluctueert met de seizoenen

Overweegt u een waterkrachtproject? Systeemkosten en productiviteit besproken in dit artikel:https://www.renewablesfirst.co.uk/hydropower/hydropower-learning-centre/how-much-do-hydropower-systems-cost-to-build/

groene energie

4. Niet-hernieuwbare oplossingen

De ideale en meest milieuvriendelijke manier om een ​​off-grid cabine op te zetten, is door hernieuwbare groene energie te gebruiken, maar als dit geen optie voor u is, kunt u een stroomgenerator gebruiken.

Draagbare generatoren zijn er in alle soorten en maten, van de grotere commerciële draagbare generatoren tot de kleinere, gemakkelijk te dragen generatoren. Omdat de meeste mensen geen grote, werkplaatsklare units nodig hebben, kiezen de meeste mensen voor de kleinere generatoren met een lager wattage.

De meeste generatoren worden aangedreven door benzine of propaan, wat betekent dat u ervoor moet zorgen dat u altijd een voorraad bij de hand heeft.

De meest voorkomende vorm van draagbare elektriciteitsproductie is de dieselgenerator. Dit heeft een aantal nadelen: de dampen zijn een vervuilende stof, de generatoren maken lawaai en de opslag van de brandstof vormt een risico.

Het is onwaarschijnlijk dat een zelfbouwer diesel zou willen gebruiken als hun primaire vorm van energieopwekking. In bepaalde situaties kan dit echter de goedkoopste manier zijn om aan een zeer kleine restvraag te voldoen (na hernieuwbare energiebronnen) en zou het een betrouwbare noodback-up zijn als u buiten het elektriciteitsnet in het bos leeft of als uw blokhut niet uw hoofdverblijf is.

Voordelen van niet-hernieuwbare energie:

 • Zeer goedkoop en gemakkelijk in te stellen en uit te voeren
 • Genereer een constante stroomtoevoer

Nadelen van niet-hernieuwbare energie:

 • Niet - hernieuwbare energiebron
 • Milieueffecten

Bekijk hier enkele van de kleinste draagbare generatoren: https://generatorgrid.com/small/

groene energie

5. Zonneverwarming - passieve en actieve energie

Passieve zonneverwarming verwijst naar het ontwerpen van een huis om warmte van de zon op te vangen. Passieve koeling betekent zorgen voor natuurlijke schaduw om een ​​woning te koelen (zoals loofbomen, luifels of zonneschermen).

groene energie

Zoals het woord 'passief' aangeeft, is er vrijwel niets dat onderhoud of reparatie behoeft. Een veelgemaakte fout die echter wordt gemaakt bij een poging tot passieve verwarming, is wanneer er geen rekening is gehouden met schaduw. Als er geen rekening is gehouden met natuurlijke koeling, kunnen huizen in de zomer zo oververhit raken dat de extra groene energie behoefte voor koeling alle warmtewinst die u mogelijk in de winter heeft gerealiseerd.

Een goed passief zonne-ontwerp samen met het inbouwen van een isolatie kan tot 50% energiebesparing opleveren ten opzichte van woningen zonder dergelijke ontwerpoverwegingen.

6. Verwarming op biomassa

Biomassa is elke vorm van afvalhout dat wordt verbrand om warmte te produceren. De term omvat boomstammen, afvalhout, houtsnippers en houtpellets. Hoewel er geen groene energie wordt gebruikt om deze producten te verwerken en te vervoeren, is het in feite zeer koolstofarm zolang het hout wordt herplant. Ja - het is volkomen veilig om een ​​open haard in een blokhut te hebben! Het is niet alleen de gezelligheid die een open haard met zich meebrengt, maar ook een affectieve warmtebron.

Op pellets gebaseerde systemen zijn populair voor huishoudelijke installaties, omdat de brandstof automatisch in de ketel wordt gevoerd. U hoeft dus alleen af ​​en toe de hopper bij te vullen.

Ze produceren heel weinig as, dus hoeven niet te vaak geleegd te worden.

groene energie

In sterk geïsoleerde woningen kan een houtkachel voldoende zijn voor een comfortabel binnenklimaat

Houtblokken hebben normaal gesproken een warmteopslag (accumulator) nodig - dus de ketel brandt voor een korte periode en verwarmt een grote geïsoleerde tank met water, waaruit indien nodig warmte wordt onttrokken.

Sommige biomassaketels kunnen worden gebruikt in rookvrije zones - zolang ze beschikken over het juiste vrijstellingscertificaat. In de regel zijn houtpelletketels qua kapitaal en exploitatiekosten vergelijkbaar met luchtwarmtepompen.

groene energie

Om geld te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen, is de eerste stap waar mogelijk te investeren in het kiezen van de beste isolatie, verbetert u de luchtdichtheid in uw huis en installeert u ventilatie voor energieterugwinning in plaats van te betalen voor uw eigen persoonlijke stroomopwekking, zodat u de groene energie kunt besparen waarvoor u al hebt betaald in plaats van uw aanbod van zelfgekweekte energie te verhogen.

Het bouwen van een off-grid-hut kan veel vrijheid bieden, zowel financieel als vanwege de beperkingen die het leven op het net met zich meebrengt. Geen stroomuitval meer tijdens een storm, geen onverwachte tariefverhogingen meer.

Terug

Thuisprojecten op basis van de behoeften van de klant!

Kies een project dat u bevalt of laten we samen een uniek model voor u maken.

Neem contact op en laten we samen uw dromen waarmaken!

Een verzoek indienen
Nieuws
Alle nieuws
holzhaus kaufen Houten huis bouwen

Houten huis bouwen

Meer lezen
family home 0628 Grote tuinhuizen, de nieuwe hype?

Grote tuinhuizen, de nieuwe hype?

Meer lezen
lt ziezmariu 1 Tuinhuizen, kom meer te weten

Tuinhuizen, kom meer te weten

Meer lezen
wooden home 0628 Houten huizen, zijn ze de moeite waard?

Houten huizen, zijn ze de moeite waard?

Meer lezen
06 mediniai namai  koki rinktis vasaros poilsiui Houten huizen: welk type te kiezen voor de zomervakantie?

Houten huizen: welk type te kiezen voor de zomervakantie?

Meer lezen
05 sodo nameliai  kaip pasirinkti Tuinhuizen: hoe kies je de juiste maat?

Tuinhuizen: hoe kies je de juiste maat?

Meer lezen
04 nameliai pagal uzsakyma  ar verta Maatwerk houten huizen: is het de moeite waard om te kiezen?

Maatwerk houten huizen: is het de moeite waard om te kiezen?

Meer lezen
03 mobilus nameliai  kodel juos verta rinktis Mobiele woning: waarom is het de moeite waard om ze te kiezen voor vakantie?

Mobiele woning: waarom is het de moeite waard om ze te kiezen voor vakantie?

Meer lezen
maestrotuinhuizen.nl
TimberCabins

Timber Cabins gebruikt vier soorten cookies.

Door verder te surfen gaat u akkoord met de noodzakelijke cookies. U kunt ook het gebruik van andere cookies accepteren. Meer informatie over cookies en hoe wij ze gebruiken kunt u vinden in onze Cookie Notice Privacy and Cookie Policy. Privacybeleid