Chalets plat dak

Open filters

Blokhut Garda
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
26 768 

Garda

79.28 m², 2 rooms
Waardering 0 uit 5
Vakantiehuis Tagus
Aanpassingen vragen een bescheiden meerprijs
37 735 

Tagus

57.62 m², 3 rooms
Waardering 0 uit 5
illustration

Het model van uw wens nog niet gevonden?

Ontwerp uw maatwerk

Als je op zoek bent om een chalet met plat dak te kopen is het goed om van te voren vast te bedenken wat je er precies mee wilt doen. Chalets kunnen voor allerlei verschillende dingen gebruikt worden. Zo kan je er bijvoorbeeld gebruik van maken als vakantiewoning. Maar kan je er ook er ook permanent in gaan wonen. Andere redenen voor het aanschaffen van een chalet zijn mantelzorg, tuinkantoren, sportruimtes etc. Met een chalet met een plat dak is alles mogelijk.

In ons online aanbod vind je chalets met een plat dak in verschillende groottes. Zo hebben we kleine chalets vanaf 30 m² die ideaal zijn om in de tuin te plaatsen en een fijne zithoek in te maken. Dit soort chalets zijn perfect om op de warme zomeravonden nog even lekker na te genieten van het warme weer. In ons aanbod vind je ook grote chalets, tot wel 200 m². Deze chalets zijn meer geschikt om als vakantiewoning gebruikt te worden, of als gastenverblijf, maar natuurlijk ook om als permanente woning gebruikt te worden.

Wat is een plat dak?

Een plat dak is een daktype dat een hele lage dakhelling heft. Het is een simpel dak vergeleken met andere types en ziet er erg modern uit. Een plat dak heeft een hele lichte helling naar één kant om het regenwater af te kunnen voeren. Deze helling moet minder dan 15 graden zijn.

De voordelen van een chalet met plat dak

  • Meer ruimte binnenshuis: Dit is ongetwijfeld het grootste voordeel dat je krijgt bij een chalet met een plat dak. Doordat je geen last hebt van hellende wanden blijft er enorm veel ruimte over.
  • Platte daken zijn goedkoper: Een plat dak is een stuk eenvoudiger te maken dan een puntdak zoals een zadeldak of piramidedak. Er gaat minder tijd zitten in het installeren van het dak en er is een stuk minder materiaal voor nodig.
  • Optie tot aanbouwen: Mocht je in de toekomst toch graag je chalet met plat dak willen uitbreiden of een stuk willen aanbouwen. Het bijbouwen is een stuk makkelijker met een plat dak.
  • Makkelijk zonnepanelen plaatsen: Wil je graag zonnepanelen op je chalet aanleggen? Met een plat dak is het makkelijker om de zonnepanelen te plaatsen en ze in de juiste positie te bevestigen voor maximaal rendement.
  • Makkelijk te onderhouden: Omdat het dak plat is, is het makkelijker om te controleren op eventuele schade en viezigheid ten opzichte van puntdaken.

Chalets met plat dak – Goedkoop en top kwaliteit

Alle chalets met plat dak worden intern bij Maestro Tuinhuizen ontworpen. Wij verkopen onze chalets in 10 verschillende landen in Europa en beschikken over meerdere fabrieken om deze te ontwikkelen. Wij hebben daardoor de optie om het hout voor al onze producten in grote hoeveelheden in te kopen en kunnen daarmee de prijs zo laag mogelijk houden zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Onze chalets met plat dak zijn gemaakt van Scandinavisch vuren-en-grenenhout. Deze houtsoort is erg sterk en flexibel en daarmee uitermate geschikt voor het bouwen van chalets en andere structuren. Al onze chalets worden nog een keer grondig geïnspecteerd voordat wij deze naar de klant toezenden. Zo bieden wij de garantie dat al onze producten van top kwaliteit zijn.

Chalet met plat dak op maat laten maken

Heb je in ons assortiment een chalet met plat dak gevonden dat je mooi vindt maar toch graag iets aan wilt laten aanpassen? Wil je bijvoorbeeld een extra kamer, of juist een kamer minder en de rest groter? Misschien wil je meer ramen of een extra deur laten plaatsen? In overleg met onze maatwerk specialisten is vrijwel alles mogelijk. Hou er wel rekening dat voor aanpassingen een bescheiden meerprijs wordt gevraagd. Onze specialisten kunnen je hier meer over vertellen.

Heb je een idee voor een chalet met plat dak in je hoofd die je niet in ons assortiment kan vinden? Het is ook mogelijk om je eigen chalet te ontwerpen. Samen met onze adviseurs kan je een ontwerp maken voor je eigen chalet met plat dak.

Chalet met plat dak zelf bouwen?

Onze chalets met plat dak worden geleverd met een duidelijke handleiding. Als je de keuze hebt gemaakt om een klein chalet aan te schaffen, en je hebt enige doe het zelf ervaring, dan kan je hem prima zelf bouwen.

Als je de keuze hebt gemaakt voor een groot chalet met plat dak wordt het vaak iets ingewikkelder. Tenzij je erg veel ervaring hebt met het bouwen van constructies is het aan te raden om gebruik te maken van onze montage dienst. Tegen een bescheiden meerprijs komen onze professionals jouw chalet op locatie in elkaar zetten. Wil je graag dat de montage medewerkers ook extra diensten uitvoert? Zo kunnen ze bijvoorbeeld jouw chalet alvast behandelen of andere kleine aanpassingen doen. Overleg dit dan even van tevoren met onze adviseurs en dan maken we dit mogelijk.

Onderhoudt van chalet met plat dak

Als je een chalet met een plat dak hebt gekocht moet je er rekening mee houden dat deze goed onderhouden moet worden. Wij maken gebruik van Scandinavisch grenenhout en vurenhout wat uitermate geschikt is voor het bouwen van chalets. Deze houtsoort is erg sterk en zorgt voor een stevige structuur. Echter is het hout wel gevoelig voor schimmels en houtrot. Daarom is het belangrijk dat je je chalet goed behandeld. Impregneren is een uitstekende behandeling. Hiermee bescherm je het hout goed en zorg je ervoor dat je chalet zijn natuurlijke uitstraling behoudt.

Een andere optie is om je chalet te lakken of te beitsen. Als je je chalet een compleet nieuwe uitstraling of kleur wilt geven is lakken de beste optie. Hiermee kan je het hout elke kleur geven die je maar wilt en zorg tegelijk voor een goede bescherming. Wil je liever de natuurlijke houtstructuur behouden? Dan is een beits de beste optie. Beitsen zijn verkrijgbaar in veel verschillende tinten waarbij de groeven van het hout zichtbaar blijven. Zo kan je er toch een nieuwe stijl aan geven terwijl het hout goed beschermd is.

Als je een chalet met een plat dak hebt is belangrijk dat je het dak ook goed onderhoudt. Het wordt aangeraden om in ieder geval twee keer per jaar een uitgebreide inspectie te doen. Zo kijk je bijvoorbeeld of er geen water op bepaalde plekken blijft staan. Water dat te lang blijft staan kan voor algengroei zorgen wat het dak kan aantasten. Maak verder het dak ook vrij van vuil en eventueel mos dat is gaan groeien. Dit kan je met een harde bezem doen.

Een chalet met plat dak van Maestro Tuinhuizen

Maestro Tuinhuizen heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen van chalets met plat dak. Ondertussen zijn wij actief in 10 verschillende in Europa. Heb je vragen over de aanschaf van jouw nieuwe chalet met plat dak? Onze adviseurs staan iedere dag weer voor je klaar om je van advies te voorzien.

Terug naar boven

Aanvraagformulier

Vul uw vragen in. We zullen snel reageren.

×

Op dit moment belt u buiten onze werktijden

Toets uw telefoonnumer in en kies een moment dat het schikt
Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
AVG richtlijnen
×

Ontvang vrijblijvend informatie

Details van uw project Aanpassingen op onze standaard modellen of zelfs volledig maatwerk; meer dan 90% van u kiest hiervoor. Een huis bouwen dat volledig aan uw wensen voldoet. Onze specialiteit!
Contactinformatie
AVG richtlijnen
×

×